fredag 23. september 2011

Tegn og symboler.

Hva er ett symbol?
Ett symbol kan være så mye. Det kan være et tegn, en gjenstand eller en hendelse, men det må ha en dypere betydning. Et eksempel på dette er kinategn, det er tegn som har en betydning men som alikevell ikke er så åpenlyst. Her ser vi to store forskjeller på symbol, det ene er allmennkjent mens det andre er litt mer ukjent, men alikevell vet vet vi at det har en betydning:



Viktige tegn og symboler:



Her ser vi ett skilt av en mann som går over ett gangfelt. Dette skiltet kaller vi for et ikon, det gjør vi fordi det ligner på det det representerer. De er også ofte internasjonale slik at vi kan forstå det, uavhengig av hvilke bakgrunn, nasjonalitet eller hvilket språk man snakker. Dette er for eksempel veldig viktig i trafikken, og derfor er alle veiskilt ikoner.











Fredsduen

Fredsduen har en dypere mening, det vil si at den henviser eller representerer noe annet enn bare seg selv. Å forstå dette bildet, krever kjennskap til den kulturen eller den sammenhengen bildet tilhører. Vi har jo også ett annet symbol for fred, nemlig peace tegnet. Det kommer i mange forskjellige varianter, jeg har valgt ut to bilder for å vise dere:






Dette tegnet er ganske internasjonalt, de fleste vet hva dette tegnet symboliserer. Men det er flere måter å vise tegnet fred på, i samme form av bildet som vist til høyre. Ett eksempel på det er dette bildet av John Lennon:








Her viser John Lennon et kjent tegn som også beskriver fred. Dette er en typisk måte å hilse på for ungdommen for å vise at man ''bryr'' seg. John Lennon hadde også en sentral rolle der han spredde tegnet for peace and love på sin tid før han ble drept.









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar